نوشته شده توسط : sama nik

کتاب راهنمای طراحی برند

یک کتاب راهنمای طراحی برند (Brandbook) ، قلب و روح برند خود (ماموریت، چشم انداز و ارزشهای آن) را می گیرد و آن را به طرح تبدیل می کند. همچنین به شما می گوید دقیقا چطور با برند خود ارتباط برقرار کنید. پس حالا چگونه می توان یک راهنمای هویت برند در طراحی برند خود ایجاد کرد؟ در این پست از آژانس تبلیغاتی طوسی به بیان این مطلب می‌پردازیم:

• راهنمای هویت بصری برند چیست؟
• مولفه های اصلی هویت برند شامل چه مواردیست؟
• چگونه یک راهنمای هویت بصری برند ایجاد کنیم؟

۱- موارد الهام بخش پیدا کنید.
۲- شش عنصر راهنمای سبک برند
۳- دیگر نیازهای خاص برند
۴- طرح کلی بده و کتابچه را بساز
۵- برنامه ریزی برای تکامل

راهنمای طراحی برند چیست؟

راهنمای هویت برند یک سند است که مشخص می کند یک سازمان چگونه خود را به جهان معرفی می نماید. به بیان دیگر، یک ابزار مرجع است که با نشان دادن ویژگی ها و حس و حال برند، به حفظ یکپارچگی آن کمک می کند. این ابزار آنقدر قدرتمند است که برخی افراد حتی آن را یک کتاب مقدس نامیده اند، اما شما از این اصطلاح نترسید. این ها فقط نام هایی متفاوت برای یک سند یگانه است.
استفاده از آن به شما تضمین می دهد که برند شما همان ویژگی ها و حس و حال را یگانه را تداعی می کند، حتی زمانی که افراد متفاوتی را در بخشهای خدمات مشتری، بازاریابی، طراحی و فروش بکار گرفته باشید.

چرا راهنمای ماهیت برند مهم است؟

هویت برند را به عنوان شخصیت شرکت خود درنظر بگیرید. هویت یعنی جهان، شما را چگونه می شناسد و به شما اعتماد می کند. اگر ببینید کسی مدام در حال تغییر ظاهر و عملکرد خود است، مسلماً به درستی نخواهید فهمید که او واقعاً چگونه شخصی است و مطمئناً به او اعتماد نخواهید کرد.
تصور کنید همکارتان همیشه پیراهنش را توی شلوارش می بندد، و موهایش را مرتب و تمیز کوتاه می کند. حال تصور کنید اگر همین شخص یک روز بدون اصلاح صورت، با شلوار جین پاره پوره و دمپا ریش ریش و خالکوبی یک ببر موتورسوار که در میان شعله های آتش می تازد، وارد محل کار شود، احتمالا احساس غریبی می کنید، زیرا این چیزی نیست که به آن عادت کرده بودید. حتی ممکن است او را سین جیم کنید تا مطمئن شوید که همه چیز درست است.
همین منطق درخصوص برندها نیز صادق است: ناسازگاری باعث اشتباه و بی اعتبار شدن تان در چشم مشتریان خواهد شد. راهنمای سبک مهم است، زیرا به کسب و کار شما کمک می کند تا به طور صحیح در تمام تیم ها و کانال ها ارتباط برقرار کنید.

مؤلف های اصلی طراحی هویت برند

قبل از اینکه راهنمای هویت برند را ایجاد کنید، باید برند خود را بشناسید. پنج جزء کلیدی وجود دارد : ماموریت، چشم انداز، مخاطبان هدف، شخصیت برند و ارزش های اصلی.

روی هم رفته، اینها مهمترین چیزهایی هستند که برای ایجاد هویت برند خود لازم دارید، زیرا اینها شما را به دنیا معرفی می کنند. تمام بخش های دیگر راهنمای برند شما، عناصر ملموسی هستند که به کمک طراحی، همین مولفه های کلیدی را به دنیا می شناسانند.

ماموریت و چشم انداز : یک بیانیه مأموریت بنویسید مبنی بر اینکه چرا شرکت شما بوجود آمده و یک بیانیه چشم انداز هم درمورد اینکه می خواهید برندتان به کجا برسد. این موضوعات می تواند بزرگ بوده (مثلا می خواهید جهان را تغییر دهید) یا کوچک باشد (می خواهید یک مشکل کوچک و آزار دهنده را حل می کند)، تا زمانی که درمورد برند شما صدق کند.

مخاطب هدف : توضیح دهید که مشتریان شما چه کسانی هستند و چرا به شما نیاز دارند (به عنوان مثال چگونه محصولات یا خدمات شما مشکلاتشان را حل می کند). اگر در بازار تحقیق کرده باشید، هر بینشی است که می تواند به تیم شما کمک کند تا با مشتریان خود بیشتر ارتباط برقرار کنید را به توضیحات خود اضافه نمایید.

شخصیت برند : لیستی از ۳-۵ ویژگی که نام تجاری شما را توصیف می کند را ایجاد کنید. این کار، ضرباهنگ طراحی و توضیحات را تنظیم می کند. اینکه آیا شما پیشرفته اید یا شلخته؟ کلاسیک هستید یا مد روز؟ از تیم خود تقاضا کنید پیشنهادات و دیدگاه هایشان را ارائه دهند.

نکته : همچنین می توانید یک لیست مفید از ۳-۵ ویژگی که مال برند شما نیست، تهیه کنید. در واقع، بسیاری از آژانس های تبلیغاتی پروژه های برندسازی خود را با تمرین «می باشد / نمی باشد» آغاز می کنند.

ارزش ها : اصول هدایتگر تصمیم گیری ها و اقدامات شرکت را مشخص کنید. ارزش های قابل یادآوری، به تیم کمک می کند تا روی برند متمرکز بماند.

چگونه یک راهنمای هویت برند ایجاد کنیم؟

آموزش گام به گام طراحی برند

موارد الهامبخش کتاب مقدس برند را جمع آوری کنید
شما شنیده اید که می گویند یک تصویر ارزش هزار کلمه را دارد، درست است؟ باید به نکات ارجاعی که برروی برند متمرکز اند توجه کنید تا برای راهنمای سبک برند آماده شوند. برای فرآیند بازسازی برند آژانس تبلیغاتی طوسی، هر تیم یک بورد Pinterest ایجاد کرد تا نشان دهد که ارزشهای اصلی برای آنها چیست. این یک تمرین عالی است که چندین نفر را در یک شرکت با هم درگیر ساخته و به فروش کمک می کند.

فکر کنید که:
• چه چیزی برای برندتان در گذشته کارآمد بوده است؟ نمونه هایی از تبلیغات موفق، ایمیل ها، فرستنده ها و غیره را جمع آوری کنید.
• برندهای دیگر چه کاری انجام می دهند که شما دوست دارید؟
• چه سؤالی مکررا مطرح می شود؟ بازخوردهای تکراری را پیگیری کنید. اگر متوجه شده اید که به نویسندگان و طراحان خود یادداشت های مشابهی داده اید، ممکن است مفید باشد و بخواهید به راهنمای هویت خود اضافه کنید.
این موضوع به شما نمونه های مشخصی برای تعریف ظاهر و حس برندتان می دهد.
یادداشت های خاصی در مورد آنچه که دوست دارید و دوست ندارید تهیه کنید (مثلا تصویر متمرکز بر برند است اما متن مناسب نیست). شما ممکن است بعضی از این مواد را در قسمت های تصویری یا بخش های تبلیغاتی راهنمای خود استفاده کنید.

تعریف شش عنصر ضروری که باید در هر راهنمای سبک برند گنجانده شود

هنگامی که موارد الهام بخش خود را جمع آوری کردید، وقت آن است که با یک شرکت طراحی برند شروع به کار کنید تا همه آنها را سرهم کنید. یک طراح را انتخاب کنید که به خوبی ارتباط برقرار می کند و به شما احساس راحتی می دهد. طراحی برند فرآیند کشف است و طراح، شریک شما در آن روند خواهد بود. او ممکن است ایده هایی داشته باشد یا پیشنهاداتی ارائه دهد که شما در نظر نگرفته اید.
شش عنصر ضروری وجود دارد که باید در هر راهنمای سبک برند وجود داشته باشد. این ها باید اولین چیزهایی باشند که برای طراحتان اولویت بندی می کنید. بعضی از این ها ممکن است قبلا ایجاد شده باشند (مانند لوگو). اما برای موارد دیگر، می خواهید به موارد الهام بخش خود بازگردید. یک طراح به شما کمک خواهد کرد که این حال و هوا، احساسات و ذهنیت ها را به کار گیرید و آنها را به عناصر ملموس برند تبدیل کنید.

عنصر ۱ در راهنمای طراحی برند : داستان برند

برند خود را به جهان معرفی کنید. یک متن خلاصۀ ساده، به مردم بینشی از قلب و روح شرکتتان خواهد داد که کمک خواهد کرد بدانند چطور می توانند برند شما را نمایندگی و به دیگران معرفی کنند.
پنج عنصر کلیدی برند که پیشتر گفتیم، یعنی ماموریت، چشم انداز، مخاطبان، شخصیت و ارزش ها، می تواند شامل این موارد باشد. یا ممکن است تصمیم بگیرید که فقط برخی از آن را به صورت عمومی به اشتراک بگذارید.
مواردی را که می خواهید مشمول قرار دهید را با این معیار بسنجید که آیا به عنوان یک نقطه مرجع، مفید خواهد بود. همه موارد دیگر موجود در دستورالعمل های شما باید به این اجزاء اساسی پایبند باشد.

کتابچه طراحی برند

عنصر ۲ در راهنمای طراحی برند : لوگو

شما ممکن است بدانید رنگ لوگوی شما چه رنگی است، اما آیا می دانید در محیط های مختلف چگونه بنظر می رسد؟ این بخش از راهنمای سبک برند شما تضمین می کند که لوگوی شما به

همان شیوه ای که مورد نظر شماست مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین از اشتباهاتی مانند کشیدگی، تغییر، انعطاف یا بهم خوردن تراز که می تواند پیام اشتباهی ارسال کند جلوگیری می کند.
تمام نسخه های تایید شده لوگوی خود را درنظر گرفته، توضیح دهید که هرکدام را چه زمانی بکار می گیرید و جهت شفاف سازی هرچه بیشتر، نمونه های تصویری نشان دهید.
اندازه: حداقل اندازه و مقیاس های مناسب را لیست کنید.
فضا: اگر لوگو نیاز به مقدار مشخصی از فضای سفید در اطراف آن داشته باشد، دستورالعمل های مشخصی را ارائه دهید.• رنگها: تغییرات (نگاتیو، رنگی، سیاه و سفید) و زمان استفاده از آنها را مشخص کنید.

موارد اجتناب: این می تواند مهم باشد که نشان دهید که نمی خواهید لوگوی شما چگونه استفاده شود.

راهنمای طراحی برند

عنصر ۳ در راهنمای طراحی برند : پالت رنگ

وقتی صحبت از رنگ ها می کنیم، تعریف یک پالت برند، راه بسیار خوبی برای ایجاد یک ظاهر و حس سازگار است. اکثر لوگوها چهار رنگ اصلی یا کمتر را انتخاب می کنند و از رنگ های لوگوی خود خیلی دور نمی مانند.
ایده خوبی است که یک رنگ روشن را برای پس زمینه انتخاب کنید، یک رنگ تیره تر را برای متن، یک رنگ خنثی و همچنین یکی که بعضی مواقع ظاهر می شود. Heineken از این قاعده بهره می برد.
در راهنمای سبک خود، نمونه هایی از رنگ های برند خود را نشان دهید. مطمئن شوید که اطلاعاتی را که لازم است برای تکرار دقیق این رنگ در هرجایی که پیام برند شما ارسال می شود، درنظر گرفته باشید.

همخوانی رنگ: نام و شمارۀ PANTONE
رنگ چاپ: CMYK
رنگ دیجیتال: کد های RGB و HEX

راهنمای طراحی هویت برند

عنصر ۴ در راهنمای طراحی برند : تایپوگرافی

بخش بزرگی از طراحی هویت انتخاب فونت است. نیازهای برند، شما را مجاب خواهد کرد که آیا یک نوع خانواده فونت تمام نیازهای شما را برآورده خواهد کرد و یا اینکه آیا می خواهید چند فونت برند را تعریف کنید. یک قاعده خوب این است که از یک فونت غیر از فونت لوگوی خود استفاده کنید، زیرا کنتراست به آن کمک خواهد کرد. یک طراح خوش ذوق میتواند شما را در این روند راهنمایی کند.
مهم نیست که طرح تایپوگرافی چقدر ساده یا پیچیده باشد، فقط با بیان شفاف درمورد خواسته ها و توضیح درمورد انتخابهایتان، مطمئن شوید که از هر جنبه ای بطور مناسب استفاده شود.
معرفی: داستان سبک حروف چینی که استفاده می کنید را بیان کنید، نحوه ارتباط آن با برند و اینکه هرکدام برای چه چیزی استفاده می شود (سرفصل، متن اصلی، عنوان ها و غیره).
تراز: مشخص کنید که می خواهید متن، همیشه راست چین، چپ چین و یا وسط چین رونوشت شود.
فاصله گذاری: نسبت های Tracking و Kerning را برای حفظ یک سبک سازگار در مواقع تغییر سایز فونت درنظر داشته باشید.

راهنمای طراحی هویت بصری برندعنصر ۵ در راهنمای طراحی برند : تصویرسازی

هنگامی پای شرکت خودتان درمیان باشد، یک غریزه طبیعی برای انتخاب عکس ها و تصاویر مناسب برای برندتان دارید. بخش تصاویر در راهنمای سبکتان، هر کس دیگری را بدون هیچ حرف و حدیث اضافه ای در مسیر موردنظرتان هدایت می کند.
می توانید از چند منظر به این موضوع نگاه کنید. حتی ممکن است برخی از نقاط الهام بخش جمع آوری شده مقدماتی را برای راهنمای سبک خود استفاده کنید!

بهترین روش: نمونه هایی از تصاویر که برای برندتان خوب جواب داده اند را به نمایش بگذارید. اطمینان حاصل کنید که به شیوه های اصلی که شرکتتان روابط عمومی برقرار می کند اشاره نمایید، چه یک کاتالوگ چاپی و چه یک حساب کاربری اینستاگرام.
آرزوها: اگر تمام نمونه هایی را که برای برند خود می خواهید در اختیار ندارید، به دنبال مواردی بروید که در برندهای بزرگتر خوب عمل کرده اند. این کار تیم شما را همچنان در وضعیت روحی سبک دلخواهتان حفظ می کند، ضمن اینکه هیچ اشکالی ندارد که اهداف بزرگی را نشانه بگیرید!
مجموعۀ حسی: تصاویری را جمع آوری کنید که احساساتی را که می خواهید مردم هنگام تعامل با برند شما درک کنند، به آنها منتقل کند.

عنصر ۶ در راهنمای طراحی برند : صدا

وقتی به هویت برند فکر میکنین، اینطور نیست که همیشه سبک نوشتن نیز به ذهنمان خطور کند، اما صدای برند به شدت بر احساس مخاطبان در مورد شما تاثیر می گذارد.
درست مانند تصویرسازی، می توانید از چندین منظر به این موضوع نگاه کنید.

بهترین روش: اگر پیامی دارید که برای شما خوب باشد، مثالهایش را در اینجا نشان دهید.
شخصیت درست کنید: لیستی از ۳-۵ ویژگی که شخصیت برند شما را توصیف می کند را یادتان هست؟ از آن برای توصیف نوع زبان موجود در برند استفاده کنید.
بایدها و نبایدها: گاهی اوقات، گزینۀ ساده بهترین گزینه است. کلماتی را که دوست و کلماتی که دوست ندارید را برگزینید و به وضوح نشان دهید که صدای برندتان چگونه است.

لیستی از عناصر برند دیگری تهیه کنید که کسب و کارتان نیاز دارد تعریف کند

در حالی که تقریبا هر سازمانی نیاز دارد که شش عنصر ضروری در راهنمای سبک برند را دربرگیرد، بعضی ها نیاز دارند عمیق تر هم بروند.

• آیا برند شما به طور کلی دیجیتال است؟ احتمالا باید اصولی برای چگونگی قرار دادن تصاویر در وب سایتتان تعیین نمایید.
• آیا محصولات فیزیکی می فروشید؟ شاید به دستورالعمل های بسته بندی نیاز دارید که توضیح می دهند چه هنگام از نام محصول و چه زمانی از نام شرکت استفاده کنید.
• آیا بر بازاریابی رسانه های اجتماعی تمرکز می کنید؟ آنوقت ممکن است به برخی دستورالعمل های مربوط به انواع تصویرسازی هایی که در پست هایتان استفاده می کنید نیاز پیدا کنید.

طراحی برند

راهنمای سبک برند باید متناسب با سازمانی باشد که به آن تعلق دارد. با تهیۀ یک لیست از هر عنصر اضافی که باید در راهنمای خود پوشش دهید شروع کنید. در اینجا به این راهنمای مفید برای بدست آوردن ایده ها توجه کنید:

طرح کلی و ساخت کتابچه راهنمای طراحی برند

۶ عنصر ضروری تان را درنظر داشته باشید، آنها را با هر یک از نیازهای خاص کسب و کار ترکیب کنید و یک طرح کلی برای خودتان درست کنید! این به تعیین ساختار راهنمای ما کمک خواهد کرد

• داستان برند
- سلام، این «برند» است. این هم چیزهایی است که ما درست می کنیم و انجام می دهیم.
- این مأموریت، چشم انداز و ارزشهای ماست.

• لوگو
- این لوگوی ماست و این معنایی است که برای ما دارد.
- چگونه از لوگوی مان استفاده کنیم
- چگونه از لوگوی مان استفاده نکنیم.

• پالت رنگ
- اینها رنگهای ماست.
- اینها نمونه های زیبا با کد های CMYK و HEX هستند.

• تایپوگرافی
- این فونت هایی است که ما استفاده می کنیم و دلیل اینکه آنها را انتخاب کردیم.
- این حروف چینی اصلی ما است.
- این حروف چینی ثانویه ما است. چقدر زیباست!

• تصویرسازی
- این تصاویر مربوط به برند است.
- چگونه آنها را قرار دهیم

• صدا
- ما اینگونه صحبت می کنیم.
- از این بایدها و نبایندها استفاده کنید.

• سایت اینترنتی
- این ظاهر صفحه اصلی است و آنچه باید / نباید روی آن قرار دهید.
- ما اینگونه محصولات را نمایش می دهیم.

 

هنگامی که طرح کلی خود را بدست آوردید، تصمیم بگیرید که می خواهید راهنمایتان به صورت یک PDF دیجیتال باشد، به صورت آنلاین در دسترس باشد، چاپ شود و غیره. شما و طراحتان باید روی هرکدام از جنبه ها باهم در ارتباط باشید (طرح افقی یا عمودی، اندازه صفحه، و غیره) . آنوقت است آماده حرکت هستید!
به یاد داشته باشید این باید یک سند فعال باشد. مطمئناً می خواهید اطمینان حاصل کنید که یافتن اطلاعات ضروری کاری آسان (شاید به کمک یک فهرست عناوین؟) و بسیار واضح باشد.

طرح ریزی برای تکامل طراحی هویت برند

راهنمای سبک برند شما یک سند زنده و پویاست. شما در نهایت یاد می گیرید که چه چیزهایی برایتان عملی است و همیشه می توانید چیزی به آن اضافه کرده و یا اطلاعاتش را تنظیم کنید. مهمترین چیز این است که با ایجاد یک سند راهنما، بنیاد استواری ایجاد کرده اید.
اما همچنین می خواهید آن را به صورت دوره ای بازبینی کنید.
جایی را برای حفظ ایده هایی که در آینده اتفاق می افتد تعیین کنید(تصمیم گیری های جدید، نمونه های جدیدی که دوست دارید، و غیره)، تا وقتی نیاز به بازبینی آنها داشتید بتوانید به راحتی آنها را پیدا کنید. سپس زمانی را برای مرور و بازبینی و به روزرسانی راهنمای سبک خود در تقویم مشخص کنید. می توانید این کار را یک ماه، یک فصل یا یک سال پس از نهایی شدن دستورالعمل ها انجام دهید.

شما آماده اید یک راهنمای سبک برند ایجاد کنید!

شرکت شما فراتر از محصولات یا خدماتی است که ارائه می دهید. یک برند قدرتمند به جهان می گوید چرا باید شما را بر تمام گزینه های دیگر موجود در بازار برگزینند. یک راهنمای سبک برند به تیم تان می گوید که چطور به برند وفادار بمانند.
در حالی که بعضی از راهنماهای سبک به ضخامت یک رمان هستند، بعضی دیگر بصورت یک مرجع یک صفحه ای ساده هستند. همه اش به نیازهای تجاری شما بستگی دارد. مهم این است که تمام عناصر برند شما را فهرست می کند و می تواند به عنوان مرجع منحصر به فرد برای هر پروژه طراحی آینده عمل کند.

اگر این مقاله برایتان جذاب بوده است حتما مقاله تفکر طراحی را نیز مطالعه کنید. در این مقاله مدل تفکر طراحی در سازمان های مشتری محور شرح داده شده است.

شرکت تبلیغاتی طوسی آماده خدمت رسانی در طراحی هویت یکپارچه بصری سازمان شما می باشد. برای بازدید از رزومه و پروژه های شرکت می توانید اینجا کلیک کنید

 



:: بازدید از این مطلب : 2
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 2 تير 1397 | نظرات ()